Kvasinka Yarrowia lipolytica
Proč právě tato?
- Jsou vynikajícím zdrojem bezlepkového proteinu s jedinečným složením aminokyselin
- Mají vysoký obsah lysinu a obsahují také 9 esenciálních aminokyselin
- Představují bohatý přírodní zdroj aktivního komplexu vitamínů skupiny B a vitamínů E, C, D
- Obsahují organické formy minerálů v podobě cenných biokomplexů
- Jsou zdrojem nenasycených mastných kyselin
- Jsou zdrojem cenných metabolitů kvasinek
- Obsahují unikátní účinné látky jako jsou kynurenin, alfa-ketoglutarát nebo citrulin malát
- Obsahují kvasinkové beta-glukany a manany, sloučeniny silně stimulující imunitní systém
- Představují naprosto přirozené bohatství živin bez genetických modifikací
Vliv kvasinek Yarrowia lipolytica na tělo zvířat
(podpořeno četnými krmnými zkouškami na různých živočišných druzích)
- Mají pozitivní vliv na střevní mikroflóru
- Stimulují imunitní systém
- Mají vynikající vliv na kůži, srst a kopyta
- Umožňují zdravý růst a vývoj zvířat
- Zlepšují stravitelnost živin
- Mají zklidňující účinky na nervový systém
- Mají antimikrobiální, antivirové a protiplísňové vlastnosti
- Pomáhají udržet správnou acidobazickou rovnováhu
- Mají pozitivní vliv na kosterní systém
- Podporují regenerační procesy
Porovnání živin Saccharomyces a Yarrowia
Zdroj bílkovin - esenciální aminokyseliny na prvním místě
Kvasinky Yarrowia lipolytica kultivované na tucích jsou cenným zdrojem bílkovin s jedinečným složením aminokyselin. Obsah celkového proteinu dosahuje 50%, je v průměru o 10% vyšší než v případě kvasinek Saccharomyces cerevisiae. Kvasinkový protein Yarrowia lipolytica má vysokou biologickou hodnotu dosahující 80%. To je přímo ovlivněno specifickým složením aminokyselin, zejména esenciálních. Důležitý je také vysoký obsah lysinu, jedné ze základních aminokyselin v krmivech zvířat. Kromě toho je pozoruhodný vysoký obsah valinu, tryptofanu a isoleucinu s četnými biologickými funkcemi.
Nenasycené mastné kyseliny pro lepší zdraví
Další základní živinou obsaženou v kvasinkách Yarrowia lipolytica je surový tuk. Ve srovnání s kvasinkami Saccharomyces cerevisiae je hladina téměř 20krát vyšší. S ohledem na lipidový profil kvasinek Yarrowia lipolytica je pozoruhodná přítomnost nenasycených mastných kyselin. Představují až 91,79% , z nichž významné množství (57%) jsou mononenasycené mastné kyseliny a téměř 40% jsou polynenasycené mastné kyseliny. Tuky obsahují asi 28% kyseliny linolové, 51% kyseliny olejové a ze skupiny omega 3 asi 10% kyseliny α-linolenové z celkového množství mastných kyselin. Nenasycené mastné kyseliny se vyznačují četnými vlastnostmi zlepšujícími zdraví. Přispívají k lepšímu fungování kardiovaskulárního systému. Snižují množství „špatného“ cholesterolu v krvi. Podporují fungování jater a přispívají ke snížení výskytu rakoviny. Také se vyznačují lepší stravitelností ve srovnání s nasycenými mastnými kyselinami.
Minerální látky v organické formě
Kvasinky Yarrowia lipolytica jsou výborným zdrojem mikro a makro prvků ve vysoce stravitelné organické formě pro zvířata v jakékoliv zátěži a jedince se sníženou imunitou. Celková úroveň minerálů je více než 10%.
Na vitamíny nezapomínat
Kvasinky Yarrowia lipolytica jsou bohaté i na vitamíny. Mají zvýšený obsah vitamínů skupiny B, zejména B1, B2, biotinu, kyseliny listové, kyseliny nikotinové, cholinu a niacinu. Jsou nezbytné pro řádný rozvoj a fungování mladého těla. Vyznačují se také vysokou hladinou vitamínu D, který je zodpovědný za správný metabolismus minerálů. Kromě toho obsahují hodnotný vitamin C, první pomoc v případě infekcí a hlavní antioxidant podporující reakci organismu proti volným radikálům.
Doplnění krmných kvasinek Yarrowia lipolytica umožňuje snížit náklady na přidávání syntetických vitamínů a zaručuje vysokou dostupnost a asimilaci živin v těle zvířete.
Správné zažívání a stimulace imunitního systému nezbytná
Tyto kvasinky také působí jako dokonalá prebiotika vzhledem k jejich vysokému obsahem glukanů a mananů v buněčné stěně. Díky obsahu asi 35% těchto látek mohou kvasinky Yarrowia lipolytica stimulovat imunitní systém těla. Tyto sloučeniny stimulují odezvu retikuloendoteliálního systému a beta-glukanové kvasinky modulují imunitní buněčnou a humorální odezvu těla.
Bioaktivní látky jako podpora organismu
Tyto kvasinky jsou také charakterizovány přítomností i dalších bioaktivních látek.
Kombinací citrulinu, organické skupiny alfa-aminokyselin a kyseliny jablečné do jedné molekuly, se tvoří citrulin malát, který dosahuje množství 25 g / kg. Hlavním účinkem citrulin malátu je stimulace syntézy oxidu dusnatého zvýšením koncentrace argininu v těle. Kromě toho se v organismu podílí také na přeměně energie. Vykazuje vazodilatační účinek, který po intenzivním fyzickém úsilí zlepšuje zásobování svalů krví.
Alfa-ketoglutarát v množství 21 g / kg je derivát kyseliny glutarové a meziprodukt Krebsova cyklu. Tato sloučenina se podílí na mnoha procesech živočišného těla, jako je přeměna energie a metabolismu aminokyselin. Kromě toho hraje významnou roli v oxidačních procesech a transportu dusíku v těle. Vykazuje antikatabolický účinek. V lékařství se používá při onemocnění ledvin, střev, žaludku a jaterních poruchách.
Kyselina kynurenová (KYNA) dosahuje úrovně 3,35μg / g. Tato látka ovlivňuje imunologii zažívacího traktu a regenerační procesy střevního epitelu. Kromě toho hraje roli ochranného činidla při některých neurologických a systémově kardiovaskulárních onemocněních (tj. podporuje angiogenezi a zabraňuje tvorbě aterosklerotických plaků).
Další bioaktivní látkou obsaženou v těchto kvasinkách je koenzym Q10 (ubichinon) v množství 124 mg / kg. Tato látka je nezbytná pro správné fungování každé zvířecí buňky. Koenzym Q10 se podílí na procesu přeměny energie a zlepšuje okysličování buněk. Jako silný antioxidant má koenzym Q10 ochranné vlastnosti proti škodlivému působení volných radikálů a snižuje výskyt rakoviny. To působí proti tvorbě cholesterolu v tepnách, podporuje léčbu mnoha onemocnění kardiovaskulárního systému, diabetu II. typu nebo poruch nervového systému.
Estery mastných kyselin
Inteligentní molekuly - delší působení látek v organismu
Estery mastných kyselin jsou přírodní, bezpečné, koncentrované, mají vysokou bioretenci, zajišťují nejvyšší účinnost reakce a zabraňují předčasnému vylučování látek z těla. Tradiční 3, 6 mastné kyseliny jako jsou triglyceridy se rozkládají ve srovnání s esterifikovanými omega 3 mastnými kyselinami rychleji, a to asi 12 hodin po podání, když je v plazmě dosaženo jejich vysoké koncentrace.
Účinná ochrana proti oxidaci
Technologie vyvinutá společností Skotan a.s. zahrnuje čtyřstupňový systém čištění produktů, který umožňuje odstranění jakýchkoli nežádoucích látek, které by mohly zůstat v olejích během zpracování jako jsou rezidua pesticidů, kyanogeny, dioxiny, těžké kovy, mikrobiologické kontaminanty nebo glycerol. Unikátní vlastnost našeho výrobního zařízení spočívá v tom, že se proces provádí zcela pod tzv. „dusíkovou přikrývkou“, což znamená, že produkt během výroby není v kontaktu s atmosférickým kyslíkem. Výrobek jde do konečného balení - tmavé skleněné láhve nasycené dusíkem. Použití dusíkové pokrývky zaručuje výjimečnou ochranu proti oxidaci, která způsobuje nežádoucí změny v chuti a vůni. Náš produkt také obsahuje přírodní antioxidant - vitamin E, který navíc chrání produkt před oxidací. Bez tohoto antioxidačního štítu by dokonce optimální množství zdravých omega-3 kyselin mohlo být škodlivé místo toho, aby bylo prospěšné.
100% CIS izomerů
Přípravky na bázi ethylesterů mastných kyselin se skládají ze 100% CIS izomerů podporujících zdraví. Je známo, že velké množství dvojných vazeb výrazně zvyšuje rychlost oxidace těchto kyselin. Konzumace částečně zoxidovaných tuků nepřináší prospěšné účinky na zdraví a může také podpořit chorobné procesy. Celý výrobní proces našich esterů je sledován z hlediska kvality, počínaje dodávkou olejů až po zabalení hotového produktu.